Exposities

Lopende exposities:

 • In 4de kwartaal 2023 te verwachten expositie in Etten-Leur.

OVERZICHT VAN GEHOUDEN EXPOSITIES

2022

 • 1 - 31 juli 2022; Solo expositie in het Arboretum te Oudenbosch; Voor openingstijden zie Arboretum te Oudenbosch

Isabel Foto Jan Tuerlings

Er is een Mooi Station op ongeveer 10 min lopen van het Arboretum. Het Arboretum ligt tussen de Basiliek en de spoorlijn.

Station%20Oudenbosch

2021 - 2022

 • 10 december 2021 - 15 januari 2022; Solo expositie in de Bibliotheek te Oudenbosch; 'Het kind centraal'

Bij een rondgang langs haar werken tussen de boekstellingen van de bieb bloeit de kunstenares uit Bosschenhoofd weer helemaal op. Dan kriebelt het om de penseel weer ter hand te nemen. Creatief bezig zijn is voor mij een levensbehoefte."

Ogen en Handen

Bij het samenstellen van deze expositie kwam het kind in haar weer boven. Isabel Bakker-Schraven stamt uit een kunstzinnige familie. Thuis in Huissen bij Arnhem vermaakte iedereen zich met boetseren, tekenen en schilderen. ,,Ik wist niet beter of dat hoorde bij de opvoeding." Dat ze talent had, hoorde ze van haar vader die op enig moment zei: 'wat haar ogen zien, maken haar handen'.

Het duurde wel even vooraleer ze met die kwaliteiten naar buiten kwam. ,,Eigenlijk pas toen we in 1970 in Bosschenhoofd kwamen wonen en maatschappelijk werker broeder William me met open armen in dorpshuis De Schakel verwelkomde. Alle woensdagmiddagen waren we creatief bezig, ik genoot er zichtbaar van." "Mijn blijheid en groei zijn hier geworteld, hier heeft mijn werk erkenning gekregen”

Isabel Bakker-Schraven, Kunstenares

Later volgde ze de masterclass aan het Amsterdams Instituut voor Schilderkunst, maar haar hart lag toen al te zeer bij West-Brabant. ,,Mijn blijheid en groei zijn hier geworteld, hier heeft mijn werk erkenning gekregen." Dat laatste ook vanwege de indrukwekkende restauratie van de kruiswegstaties in de kerk van Bosschenhoofd.

Voor de expositie getiteld 'Het kind centraal selecteerde ze negentien werken, met steeds expressies van geborgenheid, kwetsbaarheid en vrijheid in zich'. Het doek 'De ware Jozef' opent de route. Ze vereeuwigde de zwangere Maria met een beschermende Jozef achter haar in 1993. ,,Er zit veel emotie in dit schilderij. Jozef voelt zich zeer verantwoordelijk voor het ongeboren kind."

Wouw in de sneeuw

 • Begin November 2021 - Verderop hangt een aquarel met de Drie Koningen, destijds ook in het Limburgse Thorn geëxposeerd. Een olieverfschilderij verbeeldt Wouw in de sneeuw. Met het werk 'Aan het tuinpad van mijn vader' keert ze terug naar haar jeugdjaren in de Overbetuwe. Bijzonder is ook het zelfportret 'Mijn eerste Moederdag aan zee'. ,,Gemaakt aan de hand van dia's, die Dick als trotse vader maakte. Het hing altijd voor onszelf in mijn atelier, nu durf ik het wel vrij te geven."

2016

 • Op 1 en 2 oktober 2016: Groepsexpositie van Kunsten Onder 1 Dak in de Paterskerk te Roosendaal.

foto%202

foto%203 foto%205 foto%206 foto%207

Hoofd Man Stoel Vergankelijk

2015

 • Expositie van Gogh Leeft 16 mei t/m 7 juni 2015

VanGoghLeeftMeiJuni2015

Ga naar van Gogh leeft

2014

 • 16 november 2014 t/m 18 januari 2015: Groepsexpositie van in Markant te Wouw

Thema "Driekoningen"

DrieKoningen2015

"Winter in Wouw " afm: 70x60 cm; Techniek: Olieverf op portret linnen

Exacte gegevens van de deelnemende kunstenaars en tijden volgen t.z.t. in de vorm van een digitaal affiche.

 • Expositie Fiësta Geef ons heden ons dagelijks brood

Uitnodiging

EXPO%20Isabel%20Bakker-Schraven%2013x18

 • Solo Expositie: Wegens het geweldige succes van de solo-expositie portretten is deze verlengd tot 5 februari 2014.

Tijdens de opening van de Solo expositie van Isabel, op 1 november 2013 was het gezellig druk in de Galerie. Sindsdien zijn er vele, o.a. West Brabantse figuranten naar de foto's van de film Only Love komen kijken, maar ook de portretkunst van Isabel oogstte veel lof. Op 9 november konden ruim 200 bezoekers genieten van de Solo expositie portret kunst, tijdens het Gouden Huwelijks Feest, waar de reizende ster Suzan Seegers een prachtige voorstelling gaf, Suus zingt TOON . Zij bezocht na afloop samen met Isabel de Galerie en vertrok na deze geweldige avond met bloemen en luid applaus huiswaarts. IsabelSuus Suzan Seegers en Isabel

   Foto: Frans Witteveen                         Suzan en Isabel

2013

 • Augustus: "De Supporters"; Expositie Kunsten Onder 1 Dak in RBC stadion Borchwerf 1 Roosendaal;

 • Mei, juni: "Van Gogh Leeft "; Het Vincent van Gogh Huis; Etten Leur

 • Mei: Expositie in De Oude Pastorie te Bosschenhoofd; Gehouden tijdens Hemelvaart en Pinksteren

2012

 • CBK- West –Brabant organiseerde een kunstproject DE RODE DRAAD / Groene Kamers

De opening was op 8 september 2012 om 14h00 in het museum Het Tongerlohuys.

Isabel was een van de deelnemers aan deze manifestatie.

Zij heeft de Oude Antwerpsepostbaan als uitgangspunt voor háár rode draad genomen, de oorspronkelijke verbindingsweg tussen de Noordelijke en Zuidelijke Nederlanden. Mozart_Vincent_over_de_Oude_Antwerpsepostbaan Oude_Antwerpsepostbaan Collage Oude Antwerpsepostbaan

Artikel (pdf) m.b.t. Mozart en Vincent van Gogh reizend over de Oude Antwerpsepostbaan

Uit haar onderzoek blijkt dat belangrijke historische figuren gebruik maakten van deze route.

Met name, de kunstenaars van wereldklasse, W.A. Mozart en V.W. van Gogh, worden in het onderzoek betrokken. Daaruit zullen kunstwerken ontstaan welke Isabel gaat presenteren in het museum Tongerlohuys en galerie Schouwburg De Kring, beiden te Roosendaal.

 • CCH Het kunstenaars collectief presenteerde tijdens de Cultuurmaand September 2012 kunstwerken in het Gemeentehuis te Halderberge onder het thema “ Literair ”.

3d-insectenboek

Het Drie D object is geïnspireerd op het boek van Godfried Bomans ERIK of HET KLEIN INSECTENBOEK

 • Expositie Theekoepel in het Arboretum te Oudenbosch

Ode aan Cas Spijkers

Cas_Spijkers “Verfrissende kijk op Kunst”. Duo Presentatie.

Onder de werken die tentoongesteld werden bevond zich het portret van onze bekende Brabander, Meester kok Cas Spijkers. Zij brengt hiermee een ode aan deze zeer geliefde onlangs overleden persoonlijkheid.

 • Art Festival "The Old Mill"

De opening werd op 3 juni 2012 verricht door burgemeester J.A.C. Klijs. Ondanks de regen kunnen we spreken over een geslaagd evenement. Vele particulieren stelden hun locatie ter beschikking aan de deelnemende kunstenaars. Isabel gaf uitleg over het restaureren van schilderijen en gaf vrijblijvend advies.

 • EXPOSITIE : "Beelddromen" Kunstenaars collectief CCH Droombeeld De expositie was op 17-18-19-20 / 26-27-28 mei 2012 te bezoeken LOCATIE: Saint Louis in de Mariavleugel PLAATS: Markt 46, Oudenbosch Droombeeld

De expositie "Beelddromen" van het Kunstenaars collectief, Creatief Contact Halderberge ging op HEMELVAARTDAG 17 Mei van start. De opening werd verricht door de Wethouder van Cultuur J.C.M. Paantjens.

Geslaagde expositie 750 bezoekers ! in de Maria vleugel.

Het was weer een mooi thema om mee aan de slag te gaan, ook de locatie "De Mariavleugel" van Saint Louis geeft voldoende inspiratie aan de groep kunstenaars. Een aanleiding om bijvoorbeeld herinneringen op te halen, zo ontstond ook het schilderij "Droombeeld". Het is ontstaan in de periode toen we in een nieuwe levens fase terecht kwamen. "Groot Ouders worden ." Dát is werkelijk een Godsgeschenk ! Je droomt je eigen droom, vooral hoe je je kleindochter zult kunnen zien opgroeien. Geluk en Gezondheid geeft je vleugels, dát wilde ik uitbeelden om het te kunnen delen met de kijker. Je loopt op je tenen van blijdschap, wanneer "Oost en West" samen vloeien in harmonie.

Het schilderij meet 75x 55 cm geschilderd "a la prima" op portret linnen met olieverf. De titel is "beelddroom" en ontstaan uit een vooraf gemaakte collage. De kijker ziet herkenning in het ontwerp, de droom vloeit als het ware via hoofd-kussen de ruimte in.

2011

 • Van 1 tot en met 18 september 2011 exposeerde Isabel, samen met 4 leden van het kunstenaars collectief CCH, in het Arboretum te Oudenbosch. Ter gelegenheid van deze tentoonstelling heeft Isabel 10 sculpturen in hout vervaardigd. Deze komen langs de vijverpartij. Tevens zijn er schilderijen in het Ontvangst gebouw en in de Theekoepel te zien onder het thema

Alle kleuren strelen ons. Dit in samenhang met de Cultuurmaand Halderberge. Het%20kleuren%20gevecht1 Kleuren spel

 • Op uitnodiging van het CBK West-Brabant presenteerde Isabel onder het thema

Pasta Cultura een installatie op de Markt in Bergen op Zoom. Op dit prachtige historische plein werd u verrast door 14 kunstenaars die het eeterfgoed uitbeelden.

10 september 2011 van 12-17 uur.”.

 • Gedurende de maand mei 2011 was Isabel met haar werk solo in het ontvangst gebouw van het Arboretum te Oudenbosch. Thema La Primavera. Zij had een speciale ruimte ingericht over de mysterieuze verdwijning van de honingbijen. Het maakte grote indruk op de bezoekers.

Honingbijen1 Honingraat met dode bijen Bijententoonstelling De tentoonstelling

 • In de maand juni tijdens het Pinkster weekend 11-12-13 juni was er werk te zien in de Theekoepel van het Arboretum te Oudenbosch. Dat waren voornamelijk portretten, onder de titel Feest der Herkenning, een solo expositie.

Herkenning1 Spring Girl, foto van Giséla in het Veld

 • Expositie St. Louis te Oudenbosch onder het thema "Vergeten Glorie" weekeinden 14/15 mei en 21/22 mei

De expositie is succesvol verlopen met ruim 900 bezoekers.

Kapel_Saint_Louis Kapel van de broeders van St. Louis te Oudenbosch.

 • Van 1 tot 10 april 2011 “Kunsten onder 1 dak”, in het gebouw van Wenneker Distilleries Badhuisstraat 18 te Roosendaal. Groepsexpositie: Expositie Wenneker Distilleries Kunsten onder 1 dak 1 tot 10 april 2011

De expositie in de Roosendaalse Kunsthal was een doorslaand succes. Er kwamen meer dan 6.000 belangstellenden op af!

Titel van het werk: “Vóór het doek valt”.

Afmetingen : bxh 140 x 170 cm.

Techniek: Gemengde experimentele aanpak, tweezijdige beeltenis.

Wenneker "Vóór het doek valt"

Wenneker%20detail Detail "Vóór het doek valt"

Het kunstwerk is speciaal gemaakt voor de expositie in het Wenneker gebouw.

Het “schrijft “de geschiedenis van sigarenfabriek tot distilleerderij en handelsonderneming.

De voortvarendheid waarmee de familie van der Tuijn te werk ging wordt uitgedrukt in diverse vormen.

De ontwikkeling van het schrift was daarbij van essentieel belang.

Van ganzenveer en kroontjespen , via balpen en typemachine naar de digitale snelweg, kregen de handelscontacten gestalte.

Ook de vertrouwde “Tante Pos”, werd “afgeschreven”. Oude brieven en telegrammen zijn geschiedenis geworden.

Gelukkig, voor de onderneming: ”Het doek valt niet !! “

 • Tot eind januari 2011 expositie “Kalendertijd” Galerie De Kring Roosendaal.

2010

 • Park de Nieuwe Riet te Oud Gastel, groeps met 25 schilderijen van Isabel. Tevens beoordeling door Isabel van door het publiek meegebrachte oude schilderijen. Expertise rapport en restauratie voorstel.

 • Theekoepel van het Arboretum te Oudenbosch, solo met 10 schilderijen.

 • Kunst fietsroute "Paste it" te Roosendaal. Organisatie CBK WB. "Paste it" kreeg een vervolg, 10 geselecteerde kunstenaars,waaronder Isabel, mochten hun werk tonen in de galerie van schouwburg de Kring te Roosendaal. Kunstfietsroute2010 Kunstfietsroute 2010

 • Thema expositie "Groot Belgica". Kunstwedstrijd in het Museum Tongerlohuys te Roosendaal. Manneke%20Pis Manneke Pis

Negen kunstenaars lieten zich inspireren, waaronder Isabel Bakker-Schraven, met 7 kunstwerken in diverse technieken uitgevoerd.

Zij heeft zich uitgeleefd, waarbij haar"Manneke Pis" te midden van oplichtende kitsch hartjes discussies uitlokte: "Is dit liefde voor het "Manneke Pis" als kostbaar middelpunt .., of wordt hij hier ten grave gedragen?" schreef Monique Meeuwesen van BN de Stem.

Uitroepen van een verraste kijker: "Kraantje is toe, maar het hartje klopt nog ! " Het object kreeg de lachers op de hand.

Zo zijn er nog twee objecten "ready made" met als titel: Kakofonie en een communicatie zuil titel: "De helpende handjes", die naast haar 4 schilderijen de nodige aandacht kregen.

Dit werk leverde Isabel een 3e prijs op tijdens de kunstwedstrijd “Groot Belgica”

 • Entreegebouw van het Arboretum te Oudenbosch. Groeps expositie. 5 werken van Isabel.

 • Galerie Ceramics & Glaze te Hoeven. Groeps expositie. 5 werken van Isabel.

 • Bibliotheek Vannu te Hoeven. 10 kinderportretten en meedere objecten. Solo expositie.

2009

 • Oktober: Museum Tongerlohuys Roosendaal, titel “sporen van koning Lodewijk”, groeps.

 • Cultuurmaand groepsexpositie met het thema "Ingelijst", Oude Steenstraat 5 te Oud Gastel

 • Het Nederlands Drukkerij museum te Etten-Leur, "Drie Koningen" expositie,solo, 25 schilderijen, enkele objecten, twee workshops.

januari_2009_en_expositie_013-1 Workshop

2008

 • Inwijding van de gerestaureerde Kruisweg staties van de schilder P.H. Windhausen op 14 september, de dag van de kruisverheffing door Bisschop Dr. J. van de Hende.

Isabel4 Isabel aan het restaureren (foto: J. Pleij)

2007

 • Museum Het land van Thorn. Drie Koningen expositie. 9 schilderijen en 1 object

 • Conferentie centrum Bovendonk te Hoeven, 3 buiten objecten en 2 schilderijen, groepsexpositie Creatief Contact Halderberge.

 • Presentatie in de Clemens Kapel te Bosschenhoofd. Toelichting op de restauratie van 14 Kruisweg staties.

2006

 • Gemeente Halderberge,jubileum expositie,solo, 36 schilderijen.

 • Zuiderhout Haarlem,solo, 42 schilderijen.

2005

 • Markant te Wouw,40 schilderijen van Isabel

 • Staatsbosbeheer te Drimmelen,solo, 25 schilderijen

2004

 • Mauritshuis te Willemstad, Isabel schilderijen, Will Schropp houten beelden

 • Natuurhistorisch en Volkenkundig Museum te Oudenbosch. Duo expositie met Rob Hopstaken.

 • Raadzaal gemeentehuis Halderberge, Oudenbosch. Groepsexpositie Stichting Creatief Contact Halderberge.

2003

 • Medisch Centrum Antoniusveld in Venray, solo, 24 schilderstukken

 • Gemeentehuis Moerdijk in Zevenbergen , solo, 46 schilderstukken

 • Van Gogh Kunstroute in Etten-Leur, groeps, 25 werken van Isabel, 2 en 3 dimensionaal

 • Nat.Historisch & Volkenkundig Museum Oudenbosch, solo, 25 schilderstukken

 • Van Gogh Informatie Centrum Etten-Leur, solo, 60 schilderstukken en objecten in 19e

  eeuwse ambiance, in zaal 8. In zalen 6 en 7, Oosterse sfeer en kunstwerken in textiel.

 • Gemeentehuis Halderberge, groeps, twee schilderijen en een object van Isabel

 • Zijdemuseum “De Schans”, Oud Gastel, solo, 30 schilderijen en 3 objecten

 • Gemeenthuis Duiven, duo, 20 schilderijen van Isabel

 • Kunst voor kinderen festival, Kiwanis veiling te Oudenbosch, 7 schilderijen

2002

 • Cultuurmaand groepsexpositie met het thema "Weide project", bijdrage Isabel: "Wereld op stelten"

 • Prix d’Oosterhout,Oosterhout, groeps

 • Gemeentehuis Huissen , solo, 55 schilderstukken

 • Gemeentehuis Halderberge, groeps

 • Kunst voor kinderen festival, Kiwanis veiling te Oudenbosch, 11 schilderijen

2001

 • Raadzaal Gemeente Etten-Leur, groeps

 • Winnaar Gemeentelijke Kunstprijs Etten-Leur 2001

 • Gemeentehuis in Etten-Leur, solo, het winnende werk, geselecteerd uit 324 inzendingen

 • Kunstmanifestatie West-Brabant 2001, solo,26 werken in Radio studio te Oudenbosch

 • Raadzaal gemeente Halderberge, groeps

 • School project en kunstveiling in Hoeven, groeps

2000

 • Trade Centre in Taipei-Taiwan, solo, 11 schilderstukken

 • Markant in Wouw, groeps

 • Gemeentehuis Etten-Leur, groeps

 • TB Galerie in Etten-Leur, solo overzicht expositie, 66 schilderstukken en objecten

1999

 • Kompas in Hoeven, groeps

 • Gemeentehuis in Halderberge, groeps

1998

 • Beeldend Centrum St. Frans in Etten-Leur, groeps

 • Gemeentehuis in Oudenbosch, groeps

 • Kompas in Hoeven, groeps

1997

 • Gemeentehuis in Oudenbosch, groeps

1996

 • Orangerie in Roosendaal, solo, 17 schilderstukken

1995

 • Inwijding Maria schilderstuk in de kapel van Centrum Bovendonk in Hoeven

1994

 • Galerie Aschenbach in Amsterdam, groeps

 • Van Gogh museum in Zundert, duo, 30 kubistische werken van Isabel

 • TB Galerie in Etten-Leur, solo, 33 schilderstukken

1993

 • Strukton Groep in Maarssen,solo, 31 schilderstukken

 • Apotheek Hoeven, groeps

1992

 • TB Galerie in Etten-Leur, duo met Yuk-kan , keramiek en 33 schilderstukken van Isabel

1991

 • Hogeschool West –Brabant in Breda, solo, 56 schilderstukken en objecten

 • Gemeentehuis in Oudenbosch, groeps

 • Waalse kerk in Breda, groeps

 • Grote kerk in Breda, groeps

1990

 • Cultureel Centrum Fidei et Arti in Oudenbosch, solo, 32 schilderstukken